Blog Faqe 691
Gjarpri, ky zvarranik me aftësi të çuditshme, ka luajtur një rol të rëndësishëm në religjionin dhe mitologjinë ilire. Kulti i gjarprit, është evident edhe te shumë popuj të botës që nga Azia Lindore e deri në Amerikë. Shumë e...
Shqiponja është një shpend me veti për t’u admiruar. Popujt e lashtësisë i evidentuan cilësitë e shqiponjës dhe u bënë adhurues të saj. Shqiptarët e konsiderojnë veten se janë bijë të shqiponjës, ose që banojnë në vendin e saj. Studiuesi...
Gjarpri, ky zvarranik me aftësi të çuditshme, ka luajtur një rol të rëndësishëm në religjionin dhe mitologjinë ilire. Kulti i gjarprit, është evident edhe te shumë popuj të botës që nga Azia Lindore e deri në Amerikë. Shumë e...
Autorët antikë na tregojnë se në lashtësi fiset iliriane (ilirët, epirotët dhe dardanët), krahas kulteve të tjera si ata të kaut, gjarprit, kalit, gurit etj., kishin edhe kultin e lisit (dushkut), kult, i cili u trashëgua tek ata nga...
Nga Brunilda Gorovelli Disa emra të rëndësishëm që janë shuar, por qëdo mbahen mend gjatë nga publik. Roland Trebicka, Vaçe Zela, Liza Laska etj disa nga emrat e mëdhenj të kinematografisë shqiptare Jeta është një rrugëtim sa i gjatë dhe i...
Në kuadër të nismës Edukimi përmes Kulturës, QKVF ne bashkëpunim me Drejtorinë Arsimore Rajonale dhe Shkollën e Bashkuar Krrabës, sot është organizuar Dasma Tradicionale, shkruan KultPlus. Ky aktivitet vjen pas disa orësh informuese mbi ritualet familjare dhe dasmën tradicionale të...
Kjo është një poezi nga At Vinçens Prendushi, e recituar nga aktorja Roza Anagnosti në Al Pazar Show (Vizion Plus), e njohur ndryshe nga këta të fundit si "Gruaja shqiptare" (Grueja shqyptare), e atribuar Mjedës gjatë kohës së diktaturës... Ka...
Shpesh jemi mësuar ti shohim që artistët shqiptarë marrin shembull nga artistët e huaj ose kopjojnë muzika të ndryshmë të kultarave të ndryshmë të botës që të krijojnë këngët e tyre , mirëpo shumë rrallë kemi hasur që dikush...
Teatri Kombëtar merr pjesë për herë të parë në festivalin “Mettre en scène” në Renne të Francës me shfaqjen “Lukrecia Borxhia”. Trupa e Teatrit Kombëtar e përbërë nga aktorët Luiza Xhuvani, Artan Imami, Xhino Musallari, Vasjan Lami, Indrit Çobani,...
Aleksandër Dumas (1802-1870) ishte romancier francez që admironte natyrën shqiptare dhe kulturën e saj. Ishte mjeshtër i përshkrimit të ngjarjeve historike që i vishte me ngjyra letrare. Shkroi veprën madhore “Krime të fsheshta” në 3 vëllime, ku trajtohet me hollësi...
- Advertisement -

EDITOR PICKS