Sunday, September 22, 2019
Authors Postimet nga NJEKOMB

NJEKOMB

238 POSTIME 0 COMMENTS

Popullsia trojane e Azisë së Vogël, ishte dardano-albane

Shkruan Elena Kocaqi Autorët antikë kanë sjellë një numër të madh faktesh direkt apo indirekt, të cilat, po tëlexohen me pak vëmendje, nxjerrin në pah...

SHQIPJA në Greqi deri në shekullin XIX.

Pak kush nuk do të mbetej i habitur nga një pohim i tillë.Në ditët e sotme, nënvizohet “shkencërisht” mendimi i “historianëve”, se arbërorët në...

Spartanet – ata që mjeshtrim perveç mendjës e forcës kishin edhe...

S’ka tërheqje, s’ka dorëzim! Ky është ligji Spartan. Dhe sipas ligjit Spartan, ne do të qëndrojmë dhe luftojmë… dhe vdesim. Një epokë e re ka...

Shishja që e nisi luftën  në Kosovë

Shkruan: Fahri XHARRA Kur e shikon foton e sipërme , mund të kuptosh se sa e paskrupullt është propaganda serbe antishqiptare. Edhe pushteti , edhe...

Amerikani flet për prejardhjen e Shqiptarëve: Racë e fuqishme, Pellazgët kanë...

George Fred Williams më 1914 ka shkruajtur: “Po të kthehemi në parahistori, para se rapsodët homerikë t’u këndonin hyjnive dhe heronjëve mitologjikë, para se...

Një nga shenjat se ku ndodhet qyteti i shenjtë, një nga...

QYTET NENTOKESOR ESHTE SI SHENJE = GURI SI STOGE SANE = KY GURI KY VEND ESHTE TE SUHAREKA E VENDI QUHET -- GURI I...

Historia e mëshehur – Si lindi Serbia ?

Shkruan: Fahri XHARRA Nuk po shkoj aq larg në kohë, se ku të prekësh del shqiptari ; na del shqiptari gjatë gjithë historisë njerëzore herë...

Skandaloze: Europa e financoi 33 miliardë euro Maqedoninë, që t’i shtyp...

Udha e shtrembër e Maqedonisë dhe “Platforma” shqiptare Shkruan: Nijazi Muhamedi Kjo “platforma” jonë, ajo që ka bërë fillimet (1990) dhe është tërësuar në Tetovë dhe...

(Video) Shqiptarë mos harroni: Presidenti George W.Bush Mjaft është mjaft: Kosova...

Voal.ch shkruan se gjatë vizitës historike të Presidenti George W.Bush në Tiranë më 10 Qershor 2007, vetëm 8 muaj përpara 17 Shkurtit 2018, ai...

Historiani grek: Si i sollëm grekët nga Anadolli dhe dëbuam çamët

“Gjërat janë tensionuar tej mase pas viteve 1925-1926, kur qeveria e atëhershme e udhëhequr nga Venizelos sekuestroi pronat e çamëve pa i kompensuar. Kështu, shpërtheu...