Saturday, July 20, 2019
Authors Postimet nga NJEKOMB

NJEKOMB

135 POSTIME 0 COMMENTS

Një fotografi e rrallë: Shqiptarët në Cetinë

Shqiptarët dikur përbënin një pjesë të numërt të popullatës së Cetines, kryeqytetit të vjetër të Malit të Zi. Kjo dëshmohet nga një fotografi e vitit...

Pellazgët dhe origjina e flamurit tonë

Teksti i Herodotit është dokumenti më i rëndësishëm historik, mbi të cilin bazohen mbi origjinën e popullit pellazg. Sigurisht pas luftës së Trojës, Pellazgët vendas...

1941 – Plava dhe Gucia kërkonin ribashkim me trungun amë –...

Plava dhe Gucia Autoriteteve të Larta. Përfaqësuesit e popullit të Plavës dhe Gucisë i drejtojnë Mëkëmbësit të Përgjithsëm, Kryetarit të Këshillit të Ministrave dhe...

“Jam ilir!” Zbulohet testamenti i Aleksandrit të Madh, grekët dhe maqedonasit...

Edhe pse kanë kaluar mijëra vite, bëmat, fitoret dhe betejat e Aleksandrit të Madh vazhdojnë të bëjnë bujë dhe të tërheqin vëmendjen e shumë...

Dy popujt më të vjetër në histori: shqiptarët dhe hebrenjtë

Shkruan: Fahri XHARRA Shikoni nga të doni, por e vërteta është e kthjellët si dita me dielli; dy popujt më të vjetër në histori janë...

Ja fjalët e Adem Jashari kur i pa serbët që po...

Bashkëluftëtari i Adem Jasharit Shekip Fazliu në Emisionin “Komiteti” ka rrëfyer për mëngjesin kritik të 5 marsit kur forcat serbe po përgatiteshin për të...

Misteret e tokës Ilire: Pogradeci, Enkelana e lashtë e Ilirisë

Në hyrje të Pogradecit, rruga merr përpjetën drejt kalasë së qytetit. Shtegu i ngushtë, hera-herës bëhet i rrezikshëm, aq sa është e vështirë të...

VESHJET TRADICIONALE SHQIPTARE

Pirro i Epirit me qeleshe Në popull si dhe ndër zejtarët tanë qeleshepunues të Kosovës dhe jashtë saj ekziston një gojëdhanë shumë e vjetër. Ajo...

GEGËRISHT APO TOSKËRISHT?

Të huajt gjithnjë janë tërhequr nga dy dialektet e shqipes, duke i ndarë shqiptarët në gegë e toskë. Kjo foto e rrallë, botuar eksluzivisht...

Në fokus Shoshi, Shala dhe Mirdita

Antropologji Tradita që kemi trashëguar rreth origjines së këtyre fiseve në të shumtën e rasteve paraqesin tre vëllezër, të cilët nga zona e Pashtrikut lëvizën për...