Thursday, July 18, 2019
Authors Postimet nga NJEKOMB

NJEKOMB

6195 POSTIME 0 COMMENTS

Autoktonë! 24 thënie të famshme për origjinën ilire të shqiptarëve

A janë shqiptarët të vetmit pasardhës të ilirëve në trojet e tyre? Teoritë kundërshtuese dhe ato mbështetëse të kësaj teze, prej kohësh janë përplasur...

Shqiptarët tallen me vetveten, serbët e shkruajnë “ historinë e tyre”

Shkruan: Fahri XHARRA E kemi një fatkeqësi kombëtare pasi që na është ngulur në mendje që të tallemi me vetveten duke e mohuar çdo gjurmë...

Fortifikimet e Durrësit, sot në mjerim, në sytë e francezit de...

Ndërkohë që debatet mbi ruajtjen e trashëgimisë kulturore në Durrës janë pjesë e kronikës politike, portali konica.al sjell një ilustrim të panjohur të Durrësit...

Pilis, “P’lisi” – Etimologji – Magjike gjuha shqipe!

Shkruan: Aleksander HASANAS Dihet e njihet nga të gjithë se kjo lloje Kësule prodhohet krejtësisht duke përpunuar leshin e bardhë të deles. Pra është e kuptueshme...

Durrës – Emrat ilirë, Dëshmi Emblematike

Emrat ilirë të zbuluar në Durrës përbëjnë më shumë se gjysmën e të gjithë emrave vetjakë ilirë të njohur deri tani në Shqipëri. Pjesa më...

ISA BOLETINI NE ROME, 1913

“Une kam luftuar prej shume vitesh per pavaresine e Shqiperise kunder turqve dhe nuk do rresht se luftuari deri sa te jem gjalle… dhe...

“Metallica” me flamurin shqiptar

Të gjithë e njohin grupin legjendar ‘Metallica”, shumë prej jush mund të jenë edhe fansa të tyre. Ajo çka po i çudit të gjithë është...

Ohri, qyteti i dritës

Shkruan: Fahri XHARRA “ Disa emërtime gjeografike si Nishi , Shtipi ,Ohri iu erdhën Sllavëve nga goja e arbanasve, e cila ndoshta kishte mundur të...

Ne ishim aty, Meduni Labeat Ilir!

Shkruan: Fahri XHARRA “Sot kudo bëhen gërmime për të gjetur vendbanime ilire ,romake: amfiteatër, obelisk, qypa, poçe, etj., por askund nuk kërkohet gjë nga perandoria...

Vashtmi (Korçë) një nga fermat e para, rreth 6500 vjet përpara...

Shkruan: Aleksander HASANAS materiale të neolitit të hershëm në Vashtmi të Korcës. Ka qenë ekspedita shqiptare-amerikane ajo e cila gjatë fushatës së tretë të gërmimeve...