Wednesday, January 17, 2018
Authors Postimet nga NJEKOMB

NJEKOMB

370 POSTIME 0 COMMENTS

KRITIKA E VEPRËS “OPÉRA DE SCANDERBERG” NË LIBRIN FRANCEZ TË 1757

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 23 Dhjetor 2017 Në veprën e autorit francez, Pierre-François Guyot Desfontaines, “L'esprit de l'abbé Des Fontaines, ou Reflexions sur differens genres...

Koptët e Egjiptit dhe shqiptarët

Në gjuhën e tyre kopte, e cila është shkalla e fundit e gjuhës egjiptiane, koptët i thonë vetes: rem en kēme, rem en khēmi...

25 fakte gjuhësore për autoktoninë e shqiptarëve në Maqedoni

Sipas E. Çabejt, vendbanimi i sotëm i shqiptarëve nuk është një trevë ekspansioni, po një trevë restriksioni, përfundim i një ngushtimi të paprerë gjatë...

Hoxhë Hasan Tahsini– Atdhetar i Rrallë

Hoxhë Hasan Tahsini (1811-1881) lindi në Ninat të Sarandës, Shqipëri dhe ishte një rilindës, shkencëtar i pashembullt, dijetar erudit, filozof e matematikan, shqiptar. Erudit...

Konica: Përfaqësuesit e vërtetë të helenëve të dikurshëm janë shqiptarët e...

Në fakt, këtë konkluzion të filozofit francez Alfred Fouillée (maj 1898), Faik Konica e kishte paraqitur tashmë me argumente të fuqishme historike që një...

SHQIPËRIA, SHQIPTARËT DHE SHQIPJA NË KURESHTINË DHE FAKTET BEFASUESE TË STUDIUESVE...

Për shkak të mungesës së të dhënave për Shqipërinë dhe shqiptarët gjatë një periudhe të mesjestës (shekulli VI deri XI), prejardhja e shqiptarëve, në...

FJALIMI BEFASUES I FAN NOLIT NË ASAMBLENË E LIDHJES SË KOMBEVE....

Kulmin e saj oratoria e Nolit në Lidhjen e Kombeve e arriti me fjalimin aq të debatuar që mbajti në Asamblenë e Pestë të...

JA SI I KA SKALITUR SHQIPTARËT AMERIKANI GEORGE FRED WILLIAMS NË...

Ishte koha kur fatet e Shqipërisë dhe shqiptarëve ndodheshin në udhëkryq. Koha kur Fuqitë e Mëdha kishin shndërruar Shqipërinë në një plaçkë për të...

Viti i Skënderbeut, 550 pemë në Petrelë nga arbëreshët e Italisë

Ky 17 janar shënon 550-vjetorin e vdekjes së Skënderbeut, përfaqësuesi më konsekuent dhe më i shquar i elitës drejtuese mesjetare shqiptare që udhëhoqi më...

Zvicër (1577): Botimi i portreteve të rralla të Gjergj Kastriotit, Pirros...

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 31 Korrik 2017 Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut « Dars (Klos), Mat – Albania », sjell portretet autentike* të Gjergj Kastriotit, Pirros së Epirit...