Monday, March 19, 2018
Authors Postimet nga NJEKOMB

NJEKOMB

838 POSTIME 0 COMMENTS

Shqiptarët e ishullit Andro në Greqi (FOTO)

Një tjetër vizitor Tournefor që e vizitoi ishullin më 1700 shkruan: “Katundet Arna dhe Amolohos banohen nga shqiptarët që mbajnë akoma veshjen e vendit...

Toptanët, kryqëzim i Kastriotëve dhe Topiajve

Dokumentet e vjetra arbëreshe: Motra e Skënderbeut, Mamica në vitin 1445 u martua me Karl Muzak Topinë. Arsyeja pse Esat Pashë Toptani dhe Zogu...

Gjurmët e tragjedisë çame

Vickers: Gjenocidi kundër çamëve i frymëzuar nga shefi anglez në Greqi. Përdhunimet, vrasjet dhe tortuarat mbi çamët. Ja shkaku i vërtetë i dëbimit të...

Një letër e fshehur 194 vjet sfidon versionin e historisë mbi...

Falë një bashkëpunimi me Auron Taren dhe studiuesin kosovar Bejtullah Destani, gazeta DITA sjell nesër në versionin print për herë të parë një dokument...

UDHËTARËT FLENË KU E SI TË MUNDEN

E përzgjodhi Prof. Zymer Mehani Nga MELVILLE CHATER Shkurt 1931. Në hanet shqiptare kushtet janë pothuajse primitive.Udhëtarët zakonisht mundohen që t’u shmangen dhe flenë kudo që të...

Foto të Fred Buasonasë në Çamëri, Shqipëri dhe Kosovë në vitin...

Ka qenë edhe një periudhë tjetër kur shqiptarët ishin të shumtë në tokat greke. Ky koleksion me foto kaq të rralla, vjen nga fotografi zviceran...

QYTETI I ALEKSANDRIT TË MADH DEL NË DRITË, 2300 VJET PAS...

Ju mund të lexoni në të gjitha librat e historisë, për bëmat e Aleksandrit të Madh dhe ndjekjen prej tij të Darit III të...

Kishë paleokristiane në Nikadin, Ferizaj

Në fshatin Nikadin, jo larg Ferizajt. janë gjurmuaj themelet të një kishe, për të cilën besohet të jetë paleokristiane e kohës së shekullit V-VI të...

LOKALITETI PARAHISTORIK (NEOLITIK) I RUNIKUT (SKËNDERAJ)

STATUSI Lloji i Mbrojtjes: Nën mbrojtje të përhershme Data e Mbrojtjes: 02-338/81 Lloji i Mbrojtjes: Nën mbrojtje të përkohshme Data e Mbrojtjes: 2011 Lloji i Mbrojtjes: Nën mbrojtje të përkohshme Data e Mbrojtjes:...

Dokumentarin se si festohej 28 nëntori kur Kosova e Shqipëria ishin...

Ndiçeni dokumentarin se si festohej 28 nëntori kur Kosova e Shqipëria ishin një, gjithashtu tregohet se si u ndihmuan shqiptarët nga Gjermanët për ta...