Wednesday, June 20, 2018
Authors Postimet nga NJEKOMB

NJEKOMB

4681 POSTIME 0 COMMENTS

Dy statuja ilire ”greke” të gjetura me 16 gusht 1972 në...

Përgaditi – Genc Xhakaj Dy statuja ilire(greke ! ) të gjetura me 16 gusht 1972 Kalabri (itali) lashtësi mijra vejcare p.e.s. Me fame botrore dhe që...

ANYTE/Anite një nga Nëntë nimfat e Tokës, nga Tegea e Arcadisë

Shkruan: Shqipe HOXHA Straboni, duke u mbështetur te Efori, Hesiodi, Eskili dhe Euripidi thotë se vendbanimi i hershëm i pellazgëve ishte Arkadia. Anyte of Tegea -...

Federata etruske e 12 qyteteve

Shkruan: Fahri XHARRA We keep on believing the teaching that the Greeks and above all the Romans are the peoples to whom the Western world...

PEDASA qyteti i lashtë dhe Lelegët pellasgo-Ilire !

Shkruan: Shqipe HOXHA Në Iliadën e Homerit, Lelegët janë aleatë të Trojanëve 10.42 In Homer's Iliad, the Leleges are allies of the Trojans (10.42 H. Kiepert. "Über...

Piktura e “Shpellës së shkruar” Trenit. Kalaja e Trenit “ka ikur...

Piktura e Trenit gjendet buzë liqenit të Prespës së Vogël, e bërë në faqen e shkëmbit të Spilesë, që njihet nga vendasit me emrin...

U ndërtua para 270 vitesh nga Ali Pasha, ky është vendi...

Kokrrat e misrit bien në mokrën e një mulliri 270 vjeçar në Luginën e Bënçës, në Tepelenë Mulliri me ujë u ndërtua nga Ali Pashë...

TRITON,është një zot mitologjik pellasg,i dërguari i Detit !

Shkruan: Shqipe HOXHA Ai është biri i Poseidonit dhe Amphitrite, Perëndi dhe Perëndeshë e Detit, dhe është lajmëtar për babanë e tij. Homeri vendos vendin e...

U ndërtua para 270 vitesh nga Ali Pasha, ky është vendi...

Kokrrat e misrit bien në mokrën e një mulliri 270 vjeçar në Luginën e Bënçës, në Tepelenë Mulliri me ujë u ndërtua nga Ali Pashë...

Dardania e pazbuluar (Pjesa1)

Nga Fatbardha Demi E vërteta asnjëherë nuk mund të zbresë në nivelin e atij që e kërkon, përkundrazi për ta marrë , i takon kërkuesit...

Heroi i shpëtoi njëra pas tjetrës

Teksa sytë e të gjithë botës janë kthyer kah Rusia, ku po zhvillohet kampionati Botëror FIFA 2018, vendi po përballet me fatkeqësi të mëdha...