“Gjurmë shqiptare”, Gjenerali shqiptar që mposhti Europën

“Gjurmë shqiptare”, Gjenerali shqiptar që mposhti Europën

751
0
SHPËRNDAJE

Kush ishte Merkur Bua që lindi në Peloponez, luftëtari mercenar shqiptar që së bashku me ushtrinë e tij tërësisht shqiptare në fund shekullin e XV dhe në fillimin e atij të XVI mposhti disa ndër ushtritë më të mëdha europiane të kohës.

Si u thyen francezët, gjermanët, zviceranët, spanjollët, venecianet etj., ballë trupave të Buas.

Si e ruanin identitetin shqiptar këto forca ushtarake dhe pse dështoi plani për t’u rikthyer në atdhe e për ta çliruar nga turqit.Për më shumë, ndiqni ciklin “Gjurmë shqiptare” të gazetarit Marin Mema.