Kur Ilirët i vendosnin emra tokave Italiane

Kur Ilirët i vendosnin emra tokave Italiane

789
0
SHPËRNDAJE

Dauni/ose Dhauni. I biri i Lykaonit dhe vëlla i Iapigut e Peuketit. Të tre vëllezërit kapërcyen detin, erdhën nga Iliria dhe u vendosën në Apulia (shënim: sot, Pulia), të cilën e ndanë në tre pjesë, të cilave u dhanë emrat e tyre.

 

Titulli: A classical dictionary of biography [&c.]., (fourth and revised edition)
Autori: Sir William Smith
Botues: John Murray, Albemarle Street, London: 1858

Foto: artefakt ilir, Daunia, Itali e sotme19732179_1740629332617213_1833882516420162603_n