Sten Dragoti dhe Xhim Belushi në veshje tradicionale shqiptare…

Sten Dragoti dhe Xhim Belushi në veshje tradicionale shqiptare…

447
0
SHPËRNDAJE

Sten Dragoti, është i biri i Asllan Dragotit, veprimtarit të shquar të Vatrës , mbështetësit të Fan Nolit. Në kohën e luftës së Kosovës, Sten Dragoti ishte një nga intelektualët shqiptaro-amerikanë më aktiv në mbrojtjen e të drejtave të kombit të tij.Sten Dragoti është vlerësuar nga Shqipëria me titullin e lartë Nder i Kombit.

James Belushi dhe Stan Dragoti, dy aktorët e Hollywood-it, dalë në vitin 1985 me veshje tradicionale shqiptare të zonës së jugut ! Publikuar në gazetën Iliria!

Sten Dragoti është vlerësuar nga Shqipëria me titullin e lartë Nder i Kombit.

Sten Dragoti, është i biri i Asllan Dragotit, veprimtarit të shquar të Vatrës , mbështetësit të Fan Nolit. Në kohën e luftës së Kosovës, Sten Dragoti ishte një nga intelektualët shqiptaro-amerikanë më aktiv në mbrojtjen e të drejtave të kombit të tij. Sten Dragoti është me origjinë nga Dragoti i Tepelenës. Rrënojat e shtëpisë së tij janë ende në fshat.

James Adam Belushi ose Jim Belushi, lindi më 15 qershor të vitit 1954 në Çikago (Ilinois), është aktor amerikan i kinematografisë, teatrit dhe televizionit me prejardhje shqiptare.

Fëmijërinë e rininë i kaloi në Veaton (Ilinois). Është fëmija i tretë nga katër fëmijët e Adem dhe Agnesë Belushit. Babai i tij, Ademi, emigroi në SHBA, duke lënë vendlindjen fshatin Qytezë në vitin 1934 në moshën 15 vjeçare. Ndërsa nëna e tij, Agnes Belushi, lindi në SHBA, bijë e një emigranti shqiptar. Vëllai i tij më i madh ishte i madhi John Belushi, po ashtu aktor i famshëm i skenës së Hollivudit dhe shoqërisë në SHBA.