Wednesday, June 20, 2018
Blog
Kokrrat e misrit bien në mokrën e një mulliri 270 vjeçar në Luginën e Bënçës, në Tepelenë Mulliri me ujë u ndërtua nga Ali Pashë Tepelena për t`u ardhur në ndihmë banorëve. Edhe gjatë regjimit komunist mulliri u përdor nga...
Shkruan: Shqipe HOXHA Ai është biri i Poseidonit dhe Amphitrite, Perëndi dhe Perëndeshë e Detit, dhe është lajmëtar për babanë e tij. Homeri vendos vendin e tij në ujërat e Aegae (me sa duket Aegae, Akaia, ku Poseidoni kishte pallatin e...
Kokrrat e misrit bien në mokrën e një mulliri 270 vjeçar në Luginën e Bënçës, në Tepelenë Mulliri me ujë u ndërtua nga Ali Pashë Tepelena për t`u ardhur në ndihmë banorëve. Edhe gjatë regjimit komunist mulliri u përdor nga...
Piktura e Trenit gjendet buzë liqenit të Prespës së Vogël, e bërë në faqen e shkëmbit të Spilesë, që njihet nga vendasit me emrin “Shpella e shkruar”. Ajo paraqet një skenë gjuetie ku katër kalorës me qentë e tyre...
Shkruan: Shqipe HOXHA Në Iliadën e Homerit, Lelegët janë aleatë të Trojanëve 10.42 In Homer's Iliad, the Leleges are allies of the Trojans (10.42 H. Kiepert. "Über den Volksstamm der Leleges", (në Monatsberichte Berliner Akademie, 1861, fq 114) pohoi se Lelegët ishin...
Shkruan: Fahri XHARRA We keep on believing the teaching that the Greeks and above all the Romans are the peoples to whom the Western world owes its origins. All of this is considerably exaggerated and based on historical falsehoods.(Prof ....
Origjina e emrit dhe vendbanimit të Sirmiumit kishte një traditë shekullore edhe para ardhjes së romakëve. Still Bonfinius, një historian në oborrin e Matthias Corvinus, shkruante se Sirmijum është emëruar pas udhëheqësit te fisit ilir Tribalët, djathë, emri i të...
Shkruan: Shqipe HOXHA Straboni, duke u mbështetur te Efori, Hesiodi, Eskili dhe Euripidi thotë se vendbanimi i hershëm i pellazgëve ishte Arkadia. Anyte of Tegea - listed by Antipater of Thessalonica as one of the Nine Earthly Muses. Në mitologji, qyteti u...
Shkruan: Shqipe HOXHA Straboni, duke u mbështetur te Efori, Hesiodi, Eskili dhe Euripidi thotë se vendbanimi i hershëm i pellazgëve ishte Arkadia. Anyte of Tegea - listed by Antipater of Thessalonica as one of the Nine Earthly Muses. Në mitologji, qyteti u...
Përgaditi – Genc Xhakaj Dy statuja ilire(greke ! ) të gjetura me 16 gusht 1972 Kalabri (itali) lashtësi mijra vejcare p.e.s. Me fame botrore dhe që tronditen mbare opinjonin publik botërore në atë kohë për mjeshtrin e punimit, po kush ishin...
- Advertisement -

EDITOR PICKS